петак, 20. новембар 2009.

Zanimljivosti


Samari nisu bili odglumljeni

Prvo su Suzan Sarandon,Misel Fajfer i Serkao vestice progonile Dzeka Nikolsona u "Vesticama iz Istvika", zatim su Nikol Kidman i Sandra Bulok zaigrala zgodne vestice u filmu"Prakticna magija",a do pre nekoliko godina sestre Halivel iz legendarne serije "Cari'(reprizira se na Foksu)bile su zaduzene za bacanje cini i pravljenje "carobnih" napitaka.Americka tinejdj serija,neka vrsta kombinacije svega sto je uradio najuspesniji televizijski producent Aron Speling,nudila je punih osam godina klasicnu komercijalnu sapunicu s daskom "Beverli Hisla" i zacinom zvani "Dosije iks".U prve tri sezone(serija je pocela da se prikazuje 1998)ideja da se eksploatisu avanture triju "posebnih" sestara strikno je postovana.
Dok je izvrsni producent i autor bila Konstans Burdz,serija se bavila odnosom sestara Halivel i njihovim postepenim otkrivanjem vesticijeg nasledja i sposobnosti.Ali kada je na pocetku 4 sezone njeno mesto zauzeo Brajan Keri,fokus serije je u potpunosti prbacen na spoljasne efekte,na raskosnu garderobu i na sapunicu u medjusobnim odnosima glavnih likova.I pored toga sto je sistemacki napravila potpuno gotovi zaokret,podnevsi gubitak glavne junakinje s kojom se tokom prve 3 sezone izborila za publiku,serije je optala bez problema.Pricu o tri sestre Halivel zapocele su Senen Doerti(Pru),Holi Meri Kom(Pajper) i Alisa Milano(Fibi).Posle prve 3 godine iz kombinacije je ispala notorno losa devojka Holibuda-Sener.Uprkos velikoj popularnosti(seriju je u pocetku pratilo vise od 10 miliona Amerikanaca).Odnosi medju njima imali su kriticne faze i malo-malo pa bi u novinama osvanula neka slasna senzacija,poput one da Senen u scenama tuce nije glumila,nego istinski mlatila koleginicu!
Ne trpljivost izmedju dve glumice nije bila sporna.Planila je tokom snimanja 3 sezone.Senen Doerti,kojoj je Speling omogucio da rezira nakoliko epizoda da bude komproducent serije i na taj nacin odlucuje o njenoj buducnosti,zelela je da posto-poto satera u cosak Alisu jer je navodno,nije mogla da podnese porast njene popularnosti.Obe glumice pocele su da prave problrme.Bile su neodgovorne,prekidala su scene i svedjale se,a ponekad bi bez dozvole napustile snimanje.Speling ih je kaznjava onovcano i one su spustile loptu.Senen je odlucila da sa Alisom komunicira samo za vreme snimanja.Odbijala je scene u kojima se grle i ljube,sto se vidi u 3 sezoni.
-Senen je sjajna glumica,ali teska je za saradnju
-rekla je tada Alisa.-Uobrazena je,tvrdoglava i svadljiva.Ukratko,nepodnosljiva.Njoj vise pristaje uloga lose vestice.Senen je tek pre nekoliko godina prvi put progovorila o odlasku iz serije "Cari".
-Bilo je mnogo drame na setu,a malo strasti za posao.Zelela sam da odem na kraju 2 sezone,zbog nesuglasnica sa Alisom,ali Aron me je zamolio da izgledimo odnos.Rekla sam mu da ne zelim da radim sa tvolicnim osobama kojoj je jedino stalo do novca.Ipak,ispostovala sam ugovor i ostala do zavrsetka 3 serijala.O navodnim svedjama sa pokojnim Amonom Sifer je nedavno po povratku u seriju Beverli Hils izjavila:
-Mediji su sirili neistine jer nista nisu znali o nasem odnosu.Mnogo smo se voleli i to je jedina istina.Kada sam napustila Beverli Hils pricalo se da me je najurio iz serije a vec sledece godine igrala sam u nekoliko Aronovih filmova.Nikada necu zaboraviti dan kada sam otisla u njegovu kancelariju kako bi se raspitala za audiciju za Cari.Cim me je ugledao zagrlio me je i rekao mi je:"Dobro dosla,moja omiljena vestice,imas glavnu ulogu".Dolazak Doertijeve sestre iz serije mnogo je pogodio njenu najbolju prijateljicu Holi Meri,koja je takodje zelela da da otkaz.Medjutim, Senen ju je ubedila da ostane jer su Cari njen zivot.Iako se broj gledalaca prepolovio nakon smrti glavne vestic Pru,"Cari" su se,uz gostovanja poznatih glumackih imena,iznenadjena i promene,"dovukle" do 8 sezone i postale jedna od najgledanijih tinejdjerskih serija svihvremena.

Zamena za Pru

Nakon odlaska Doertijeve,producenti su razmisljali da ulogu Pru povere drugoj glumici.U uzi krug usle su Teri Hacer i Tifani Amber,koja je zamenila Senen i u "Beverli Hilsu",ali na kraju je odluceno da ti ulogu definitivno izbace iz price.U seriju je ubacena davno nastala sestra Pejdz,koju je tumacila Rouz Makgoven.



HONORARI:
Najveci honorar u prve 3 sezone imala je Senen.Ona je dobijala 80.000$,Holi Meri Kombs 50.000$ a Alisa Milano 45.000$ po epizodi.Po njenom odlasku iz serije.producenti su povecala platu Alisi i Holi,tako da su od 4 sezone dobijale po 75.000,a od 7 sezone 250.000$.Rouz je dobijala 80.000$.

22 коментара:

  1. mimi volim da igram odbojku i da gledam seriju cari.omiljena vestica mi je pru fibi i pajper

    ОдговориИзбриши
  2. Serija je strava-omiljena mi je Fibi.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман4. јун 2010. 16:06

    serija je super gledam je redovno svaki dan omiljena vestica mi je pru a posto ona nije glumila neko vreme mi je bila pejdj a sad je fibi

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман5. јун 2010. 22:13

    da li vi umete da volite samo jednog lika?????????? Kako moze sad da ti se svidja Peldz a sad Fibi kad su potpuno razlicite!!!!!!!!

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман23. јун 2010. 22:27

    meni se svida fibi,valjda zato sto me podsjeca na mene:))volim sve njih,ali je ona posebna...kiss serija je super

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман18. јул 2010. 13:39

    NE PROPUSTAM SERIJU NAJ VESTICA MI JE PIPER

    ОдговориИзбриши
  7. serija je extra-omeljene vestice su mi Piper i Phoebe.

    ОдговориИзбриши
  8. moze li neko da mi napise nesto jos vise o seriji Charmed?

    ОдговориИзбриши
  9. Piper je super a Paige je ruzna zato sto je nekako mnogo bleda

    ОдговориИзбриши
  10. Uh,koliko podataka.Najvise volim Pru,pa Phoebe,Paige i na kraju Piper.

    ОдговориИзбриши
  11. ............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
    ...........................................................
    ........................................
    ..............................
    .Č..............................


    ..................................................................................................................................

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман21. март 2011. 09:21

    charmed najbolja serija svih vremena

    ОдговориИзбриши
  13. Gledala sam svaku epizodu po ko zna koliko puta!!! Serija je strava, a Pru mi je najbolja, valjda zato što je najstarija i nekako me podseća na mene, ali ne kažem da je i najlepša...Phoebe je najlepša, Pru je najbolja, a Piper ima ružne zube...hahaha...!!!xD

    ОдговориИзбриши
  14. U početku sam volela Piper,ali kasnije sam više zavolela Fibi,nekako je energična,zabavna,puna želje za avanturom.I na kraju svega- ima prelep osmeh,prosto da joj zavidiš. :D Ona mi je nekako najj,najj.Posle nje,najlepša je ..pa ne znam..možda Pru.. Pajper nije toliko lepa, ali odlično glumi,stvarno sam oduševljena.Gledala sam je negde prije u nekom filmu-seriji ne znam šta je biloo. :D Fantastična je.Pejdž mi je nekako izveštačena.Ali svejedno,sve ih volim. Zapravo,volim sve što ima veze sa serijom. :)
    ****CHARMED****

    ОдговориИзбриши
  15. Анониман3. јул 2012. 18:36

    Svaka sestra je bila zanimljiva na svoj nacin ali od kad je Pru umrla postala je legenda za mene zato sto je uvijek bila najsnaznija i naravno posle smrti je posmatrala i cuvala svoje sestre Piper, Phoebe, Paige do kraja serije. Za mene je bila najzanimljivija Prue Halliwell!!!!!!!!!!!!!

    ОдговориИзбриши
  16. Анониман3. јул 2012. 18:41

    Za mene su zacarane: Prue, Piper i Phoebe. OBOŽAVAM IH PUNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОдговориИзбриши
  17. Serija Cari je NAJBOLJA serija na svetu!
    Omiljena sestra mi je Fibi, valjda zato sto je bila najmladja u prve 3 sezone i bas mi je zao sto su Shannen i Alyssa imale nesuglasice! :/
    Super vam je blog, saznala sam mnogo novih stvari koje nisam znala o seriji Cari i glumcima. :)
    Sve pohvale! :D

    ОдговориИзбриши